Line up

Op dit moment zijn de volgende acts bekend.

Catching Cultures Orchestra 
is een orkest waar nieuwkomers, geboren Nederlanders  en van alles daar tussenin samen muziek maken. De ene keer spelen we een herbewerking van een Arabische traditional, de andere keer een nieuwe compositie op basis van Nigeriaanse talking drums en dan weer een echt feestnummer dat niet zou misstaan op de grotere popfestivals van Europa.

Nawras Altaky
Nawras expresses the strong connection between the different musical cultures he experiences such as Arabic and Western music. All merged in a virtuosity of contemporary and modern compositions flavoured with the beauty of Arabic melodies, the freedom of jazz harmonies and the power of classical counterpoint.
His inspiration is mostly driven by his values such as, freedom, humility, honesty, love and joy.
Altaky supports his message delivery with text, performance arts and visual arts.
Voor meer info, check zijn eigen site.

Ingmar Heytze
schrijft poëzie voor mensen die niet van gedichten houden. In 2000 was hij huisfilosoof van het Centraal Museum en van 2009 tot 2011 de eerste Utrechtse Stadsdichter. In 2008 ontving hij de C.C.S. Croneprijs voor zijn  oeuvre en in 2016 de Maartenspenning van de stad Utrecht.

Musicaz
Musicaz heeft een enorme rijkdom aan instrumenten, toonsystemen en bijzondere maatsoorten. De interactie tussen verschillende culturen leidt tot nieuwe en creatieve muzikale ontdekkingen, plus de kans om door de oren van een ander te leren luisteren.
Zoals initiatiefnemer Jonás Bisquert zegt: “Er valt hier meer te leren dan op de conservatoria!”. Dat wordt erkend en zo vinden er ook regelmatig uitwisselingen plaats met conservatoria.

Between de Jars
is een psychedelische rockband uit Utrecht die met een unieke stem, stevige riffs en atmosferische toetsen een nieuw geluid toevoegt aan de hedendaagse rockmuziek. Voor een indruk van de meest recente releases: luister het tweede album ‘Passing Through’ (klik hier), of de Spotify- (hier) of YouTube-pagina (hier).

Daniel Okiror & Band
Daniel Okiror (born in Gulu, Uganda) is a multitalented and multilingual artist and cultural promoter from Uganda.
Okiror’s music is a fusion of folk sounds such as ajosi, eleja and ekembe as well as Afrobeat, pop, rhumba and Afro-jazz.
Armed with a band, Okiror plays the akogo, adeudeu and amagareleja instruments fused with sounds from the acoustic guitar, drums, jembe and saxophone. He has released three albums namely ‘One Lover’ (2009), ‘Light in Africa’ (2011) and ‘Emuria Koliai’ (2014).
Luister en swing mee met het African Safari Project!! Zie ook facebook of instagram.

Mazis
Mazis (1997) tells his story with music. Recognizable stories of dreams, sadness, and freedom. But those stories led to condemnation, imprisonment, and oppression—imprisoned in Iran because he made his voice heard as a musician, monitored for years, and then fled to the Netherlands to find his freedom here. With sensitive songs about love, starting over, and finding your place in the world, Mazis writes about the universal search for light after times in the dark. Mazis has found enormous strength in vulnerability and thus hits straight to the heart.

Koor Duniya
Het koor bestaat nu bijna 2 jaar en repeteert wekelijks op dinsdagavond in Het Wilde Westen. Inmiddels hebben zo’n 39 verschillende nationaliteiten het koor bereikt en zingen ze meerdere malen per jaar met veel enthousiasme het publiek nieuw repertoire toe! 

JIM & JIMI
Jim & Jimi, magisch en legendarische namen uit de rockgeschiedenis. Dat deze muziek tijdloos is en generatie op generatie in vervoering brengt bewijst deze band van studenten van de Herman Brood Academie en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Allen geboren na 2000 hebben ze de vibe van de roemruchte rockjaren opgesnoven en laten doordringen tot in hun haarvaten. De gelukkigen die er toen bij waren zullen na dit concert weer wat hebben om over te praten. Alle anderen kunnen zich onderdompelen in een echte psychedelische rock-experience. Break on through met Jim & Jimi en herleef de roemruchte jaren ’60 met live de muziek van The Doors en Jimi Hendrix.

Pimiento!
Salsa, merengue en latin jazz.
Gepeperde Latijns-Amerikaanse ritmes overgoten met een swingend sausje! Pimiento speelt stevige salsa, feestelijke merengue en zwoele bolero’s. Op het repertoire staan nummers van onder andere Celia Cruz, Gloria Estefan, Ruben Blades, Ray Baretto, Juan Luis Guerra en Marc Anthony. Zie hier voor meer info.

Quartet Qanari
Het was lang zoeken naar een woord dat we met elkaar delen; het Koerdisch, Farsi en Nederlands liggen dan ook ver uit elkaar. Uiteindelijk vonden we elkaar in de zangvogel kanarie, hoe typisch! Fatemeh Akhlaqi, Sara Rousta, Dlshad Hasan en Rian Evers bundelen in Quartet Qanarí hun muzikale krachten om liedjes te laten klinken uit Iran, Afghanistan, Koerdistan, het Midden-Oosten én Nederland. Een unieke combinatie van Oosterse en Westerse klanken.

Jay Wildner Project
Terug naar de bedoeling, muziek die puur is en uit het hart! Het Jay Wildner Project is een band van 4 bevriende, ervaren muzikanten die in meerstemmigheid alleen nog maar liedjes spelen die ze zelf ook prachtig vinden:) Van John Mayer tot Ramses Shaffy, van Fleetwood Mac tot Bill Withers, James Taylor en vele anderen. De groep bestaat uit Jarno Wildner als lead zanger, Henri Serquin op percussie en zang, Mireille van Hilten op bas en zang en Steven Heemskerk op gitaar en zang.

Bayka
Bayka is een band die verschillende muziekstijlen samen brengt. Waaronder: Balkan muziek, soul, jazz, en rock. De muziek is energiek, aanstekelijk, en onmogelijk te weerstaan. Hun doel is om mensen aan het dansen te krijgen. Maar ook om een boodschap van eenheid en hoop te verspreiden. 

Joyfull
Hi! Wij zijn de band Joyfull, bestaande uit Linde Geboers, Fariz Susetyo en Eline Heemskerk. We maken muziek in de richting van folk en bluegrass, waarbij we meerstemmig zingen en o.a. gitaar, elektrische gitaar en contrabas spelen. We spelen zowel covers als eigen nummers en maken onze shows graag zo joyful mogelijk! Joyfull is een muzikaal trio met een oog voor show, een oor voor harmonie, en een hart voor gezelligheid.

Beets & Mollema
Julian Mollema en Simon Beets vormen het hart van een jong jazz-collectief.
Ze benaderen muziek als de echte grootheden uit de wereld van de jazz: vanuit het hart. Soms easy, dan weer sprankelend met spetterende solo’s.

Pink Yellow
Wat te kiezen in een wereld vol opties, prikkels en meningen? Dat gevoel is wat producer/muzikant Cas Samson en zanger Wouter Mol (Out of Skin) drijft tot de muzikale verwezenlijking van menselijke onrust en keuzestress. Wat daaruit voort komt zijn onheilspellende beat-driven popsongs waar je ingezogen wordt. Vergelijkbaar met James Blake en Atoms for Peace.

————- doorlopende acts – side programma ————-

Henna tattoo
Henna tattoeëring is niet specifiek een traditie uit één land, het wordt al heel lang in verschillende culturen gebruikt bij ceremonies, bruiloften en feesten. Samira Abdisalam, 19 jaar oud, gebruikt vooral de traditionele Somalische en Arabische vormen. Tijdens het festival kun je door Samira een Hennaversiering aan laten brengen.
Wil je daar lang plezier van hebben, zorg dan dat je handen vooraf goed gewassen zijn zodat de Henna optimaal kan intrekken, dan blijft deze langer zichtbaar.

il Luster
Het Utrechtse productiehuis il Luster brengt u een doorlopende voorstelling van korte animatiefilms in alle kleuren en smaken. Van komedie tot drama tot slapstick, van getekend tot computer gegenereerd. Films van net twee minuten tot films van 10 minuten. Films die op festivals over de hele wereld prijzen hebben gewonnen en het publiek in vervoering hebben gebracht. Kortom, voor elk wat wils. En allemaal van eigen bodem! Een must see. Let’s get animated.

Vriendschap kent geen taal
Door middel van verschillende film- en tekenopdrachten leren kinderen uit het asielzoekerscentrum in Utrecht over film en vertellen ze verhalen over zichzelf en over hun kijk op vriendschap. Een documentaire gemaakt door:
Tom van Zutphen (camera); Armani van Engelen (geluid); Oscar Mosterd (muziek) en Stef Eltink (regie en montage).
Met dank aan: alle kinderen – COA – De Vrolijkheid – Kim van der Zijde – Dané Vonk – De vrijwilligers van De Vrolijkheid – Esther Pardijs.

Silent Disco
Houd je van verschillende muziekstijlen? Dan is Silent Disco jouw ideale feestje! Met verschillende kanalen beschikbaar, kun je eenvoudig wisselen tussen verschillende genres en stijlen. Of je nu jong of oud bent, een beginner of een ervaren danser, Silent Disco biedt een unieke en onvergetelijke ervaring voor iedereen. Dus waar wacht je nog op? Zet die hoofdtelefoon op en dans alsof niemand kijkt!