De Vrolijkheid

Stichting De Vrolijkheid is een interdisciplinair en multicultureel netwerk van sociaal geëngageerde professionele kunstenaars, vrijwilligers, azc-bewoners en buurtgenoten die zich al ruim 20 jaar het lot van kinderen en tieners in Nederlandse asielzoekerscentra aantrekken. De organisatie werd in 1999 opgericht en is sinds die tijd gestaag uitgegroeid tot een netwerk van ongeveer 400 mensen die wekelijks in minimaal 25 AZC’s meerdere kunstzinnige activiteiten aanbieden, ter empowerment van deze kinderen.

          

In elk AZC waar De Vrolijkheid werkt, organiseert een lokaal team een uniek creatief programma op basis van behoeftes in dat AZC. In co-creatie met professionele kunstenaars worden wekelijks en structureel workshopreeksen georganiseerd in uiteenlopende kunstdisciplines als muziek, dans, theater, beeldende kunst, spoken word, film of fotografie. Elk programma van De Vrolijkheid wordt afgesloten met (off- en online) presentaties zoals concerten, toneelstukken, tentoonstellingen.

     

Muziek en kunst nodigen uit om samen iets moois te maken, veerkracht te versterken en het verbindt mensen en culturen. Connectie, omgang en samenwerking met medeburgers van buiten het AZC draagt bij aan de inclusie in de Nederlandse samenleving. Prikkeling van de creatieve vermogens, in een veilige omgeving, draagt sterk bij aan een gezonde psychosociale ontwikkeling. Die prikkeling en connectie zijn hoognodig om in Nederland te aarden, te integreren en een eigen weg te vinden.

Meer weten?

Ga naar: De Vrolijkheid, AZC Utrecht
https://www.facebook.com/vrolijkheidinutrecht/
https://www.instagram.com/vrolijkheidutrecht/

Of naar: De Vrolijkheid, landelijk
https://vrolijkheid.nl/